The Camp - Introduction


7

Здравейте,

В курса по "Качествен програмен код - част 2" ще тестваме пилотно една нова система, чрез която ще достъпвате ресурсите за съответния курс, а именно The Camp.

Всички домашни ще се предават в студентската система чрез линковете, които ще намерите към съответния ресурс в The Camp. В момента, в който сркоът за предване на съответното домашно изтече ще има линк за проверяването му.

Тук можете да намерите видеото с разясненията.

Ако имате въпроси около системата, можете да ги задавате тук. Ще се радваме на feedback, защото се стремим изживяването около курсовете да става все по-приятно, както и хората, поддържащи The Camp да го направят още по-добър.

Поздрави и весели празници на всички празнуващи
Отговори3

Преди имаше бутон за обратна връзка на самия сайт(The Camp), но някакси изчезна. Това означава ли, че обратната връзка трябва да я даваме само тук във форума?

Изпратих първото домашно по КПК-2, но никъде в The Camp не се отчита, че е изпратено.


от vasilv (270 точки)


14
Понеже целта на темата е фийдбек, ето малко от мен. Като цяло системата е доста яка, удобна, добре изглежда и цялата идея е добра. Само, че поне за мен, като цяло е неудобно и неинтуитивно да ползвам 2 сайта за общо взето едно нещо. И то главното е, че от тук цъкам линк към кампа, после от там ме препраща тук да изпратя домашното. И така постоянно между двата сайта. Както колегата отбеляза, няма как да се разбере дали сме изпратили домашно, което може би няма как кампа да знае, защото е нещо в систамта на академията, т.е. на другия сайт. Отделно ако сметнем и бгкодер, вече трябва да ползваме 3 сайта, без да броя http://academy.telerik.com/ за обучението си тук. Определено ми се иска да си ползвам ресурсите тук и то не защото не ме кефи the camp, напротив идеята е супер, както и реализацията, просто не е удобно.

от olebg (593 точки)


4
Не намирам линка "Свалете последното изпратено домашно". Ако може да ми подскажете къде е или да го добавите :)

от nefto (77 точки)


2
Подкрепям това мнение! В момента няма как да проверим какво сме качили и дали сме качили нещо въобще, което е малко неудобно.

от ZachD (273 точки)


2

"защото се стремим /*lorem ipsum*/ хората, поддържащи The Camp да го направят още по-добър."? %, $?

Защо не държите на бранда си, а промотирате...

Какъв е проблема със сегашната схема?

За обективен фийдбек след теста си спретнете референдум за/против

безпристрастно мнение, не ми се налага да ползвам нито старото нито новото


от kiko81 (1655 точки)


5
На мен лично ми е по удобен сайта на телерик и като дезайн и като удобство. Но предполагам че има основателна причина да се сменя и нямам проблем с това да бъда поставен в други условия, хубаво е човек да се учи да е прагматичен. Но това с follow и с нотификацията е много яко :)

от IliyaST (251 точки)


4

The Camp е една готина идея, която не е проблем да тестваме и да се сработим и с нея, НО това според мен трябва да стане паралелно със старата система. Всички сме свикнали да я ползваме, знаем кое къде да търсим и как работи. Признавам си съвсем чесно, че замалко щях да не изпратя домашно, защото интерфейсното решение за това, че в имаме такова е скандално в сравнение със системата на Телерик.

Нека паралено да работят системите за да няма недоразумения. Ако трябва да коментираш или нещо различно от това да цъкаш в  The Camp - поредното място за регистрация. Като заключение ще добавя, че всеки преход става бавно и постепенно-> Пример: Преходът в България става вече 25 години ;)


от marvas (342 точки)


4
Харесвам новите неща, но този вид комуникиране между двете системи не ми изглежда практичен, първо зареждаме един сайт, след това втори, който после ни препраща към първия, което е ненужа загуба на време. Отделно зареждането на курса в The Camp е супер бавно(може да е временен проблем), също така забелязах, че се появява бутон чрез който може да се изтрие предоставеното съдържание дори и да не си логнат, не съм пробвал за да не създам работа на някой да го качва отново, но не мисля че това е правилно поведение. От друга страна дизайна е много готин и като се съберат материали, ще бъде удобно за структуриане на материалите по темите които ни вълнуват.

от Vlaev (155 точки)


5
В момента не мога да намеря начин да стигна до панела, който показваше дали домашното ми е било оценено и следователно до линка, където ще видя коментарите на колегите, които са ме оценили. Ще се появи ли такъв линк в the camp, когато имам оценка? Или съм изпуснал някъде линка, който води до тази страница?

от deyan.nikolov (245 точки)


6

от ludzhev (132 точки)

1
Мерси, линкът работи!

от deyan.nikolov (245 точки)


4

Добре е да се вижда колко домашни сме оценили.

Не е ли по добре "The Camp" да се ползва само за видео материалите, другите функционалнисти да си останат в telerikacademy.com?


от Petar.Yanev (55 точки)


3

Здравейте, 

The Camp изглежда много добре, към момента е доста бавен но преполагам след време ще вземат мерки за това и поне на мен не ми харесва. Разбирам идеята зад целия този трансфер, но все пак ние се мъчим да станем програмисти и поне мен не ме интересува колко по-шарен ще е сайта с лекцийте. Целия transition все още не е направен напълно и разбирам, че ще отнеме време, но за мен това не е нужно :) .