Информация за курса "Конкурс "PC Magazine и Telerik""

В момента няма
активно издание на курса

Конкурс по програмиране на PC Magazine Bulgaria и Телерик – сезон 2012/2013

Конкурсът по програмиране развива алгоритмичното мислене на състезателите и техните способности да разработват решения на практически проблеми от разработката на софтуер, да построяват технологични решения базирани на съвременни софтуерни платформи, езици за програмиране и технологии, да работят в екип, да си разделят задачите по проекта и да постигат съвместно по-добри резултати. Той обединява уменията на добрите състезатели по алгоритми с уменията на добрите софтуерни инженери, които разработват приложен софтуер и в крайна сметка подготвя състезателите за живота и за реална работа в софтуерната индустрия, където се изискват проучване, дизайн, разработка, тестване, внедряване и поддръжка на цялостни продукти и софтуерни решения. Това прави конкурса много ценен за младите хора, които искат да станат кадърни софтуерни инженери, и дава възможност за развитие на практически умения, които един ден състезателите ще използват в професията си. Повече може да научите на официалния сайт на конкурса - http://konkurs.pcmagbg.net.

Тук ще бъдат публикувани материалите от съответните кръгове на конкурса. Всеки кръг условно ще представлява "лекция". За всеки кръг ще има опция "Изпратете домашно", чрез която участниците ще могат да предават решенията си.

За участие в конкурса е достатъчно участниците да се регистрират като потребители в този сайт и да се "запишат онлайн" на тази страница. Всеки направил това ще има право да предава решения на съответните задачи.

Изискваният формат на решенията, както и други инструкции за предаване, могат да бъдат намерени в официалният сайт на конкурса, на този адрес: http://konkurs.pcmagbg.net/submit.

Забележка: молим участниците при регистрация да попълват коректни e-mail адреси за кореспонденция, както и своите имена, за да може да бъдат вписвани правилно в класирането.