C# и Visual Studio Code


0

Здравейте,

имам инсталиран Visual Studio Code + .Net Core, но не мога да разбера какво трябва да се настрои още, за да рънвам конзолни приложения във Visual Studio Code.

Вкъщи използвам Visual Studio, но докато съм на работа и не съм много зает имам желанието да разцъквам C# на VS Code, но така и не мога да го подкарам. Ако някои го ползва и знае как да се сетне, моля да пише.

Благодаря предварително на всички, които отделят време!
Отговори0
До колкото поне аз съм разбрал, от лекциите в Академията, във VS Code няма как да компилираш C# код, така че да го изпълниш. Можеш обаче, да си намериш само компилатора от Visual Studio, csc.exe мисля, че му беше точното име (от инсталация на Visual Studio 2015 например). После ръчно през конзолата да компилираш .cs файла и изплъняваш .ехе-то, което получаваш.

от olebg (598 точки)


0
Има онлайн компилатори от рода на rextester.com и tutorialspoint.com за полеви условия :D

от Sava.Ivanov (59 точки)


1

Може да разгледаш тези сайтове:

https://www.microsoft.com/net/core#windows

https://code.visualstudio.com/Docs/languages/csharp

Накратко, създаваш си един нов проект в дадена папка, отваряш я с VS Code и след като настроиш в launch.json пътя към програмата (обикновено ${workspaceRoot}/bin/Debug/netcoreapp1.0/{ProgramName}.dll), можеш да дебъгваш през VS Code.


от topalkata (6442 точки)


0

VS Code ти е само текстов редактор. Той не може да компилира.

Може да компилираш или през Command Prompt, или да си намериш компилатор както съджестнаха другите.


от ivan.mihov1 (4988 точки)


0

Здравей, колега.

Точно по същата причина, преди време търсих алтернатива на VS за C#. Това, което се опитваш да подкараш изглежда обещаващо, още повече след обясненията на колегите... Все пак, аз се спрях на SharpDevelop като заместващ вариант. Има доста недостатъци, особено като започнеш с unit тестването, но с малки компромиси, ще ти свърши работа.

Успех в Академията!


от AyrFX (948 точки)


0

Здравей,

Един от начините да компилираш през конзолата, имайки само .Net Framework и текстов редактор, е описан в това видео. За повече информация за компилирането през конзолата - Command-Line Building .

Поздрави, Александър!