Разяснение за академията


1

Здравейте,

Проявявам интерес към записване в Академията. Искам да попитам какъв е приемът (видях, че се попълва CV и мотивационно писмо, но само това ли е всичко?) и къде мога да намеря информация за стартовите дати на курсове за начинаещи? 

Знаете ли дали по всяко време човек може да стане член на академията или има винаги 1 стартова дата (септември).

И последно, къде бих могла да намеря повече информацията за цените на курсовете.

Извинявам се предварително за въпросите, но честно казано, малко трудно намирам информацията в сайта.

Поздрави,

Деми
Отговори2

Здравейте,

Част от информацията можете да намерите в менюто "Помощ" на сайта на Телерик академи.

Последният път приемът беше разделен по следния начин: 3 месеца самоподготовка, CV + мотивационно писмо, след одобрение -> приемен изпит, при успешен изпит -> интервю и при одобрение 6 месечно обучение. Следващи стартови дати ще се появят на сайта на академия Телерик (предполагам след 6 месеца, които можете да ползвате за самообучение чрез лекциите от Архива и тестовете в bgcoder.com).

Член на академията можете да станете минавайки през годната процедура.

Курсовете са безплатни.

Поздрави и на Вас, Деми.


от zaqwsx2 (105 точки)


1

Здравейте, 

Предполагам това важи за курса Telerik Academy Alpha, което до колкото видях на страницата, вече започва и всички дати по приемането за изминали. 

Аз по-скоро се бях ориентирала към курсовете, които не изискват огромни умения по програмиране (нека кажем нулево ниво C# и Java). Дали се знаят датите на започване за тях. Има ли някакъв примерен изпит за тези курсове. По-скоро ми се иска да започна по-бързо, като имам възможност и за full-time посещение на занятията.

И само да попитам, каква точно е разликата между Telerik Academy Alpha и Telerik Academy.

Много се извинявам за много въпроси и благодаря предварително. 

Поздрави,

Деми


от demince (10 точки)

1

Здравейте Деми,

Предишният отговор беше базиран на опита ми при кандидатстване в Телерик Академи Алфа. Нямам идея дали има разлика между ТА Алфа и Телерик Академи. Отговор на повечето въпроси можете да намерите в сайта на ТА.

Струва ми се, че все още не сте кандидатствали и по тази причина нямате достъп до търсената от вас информация. Например до този информационен панел:

Избор на дата и час за изпит за Telerik Academy Alpha

  • Входните изпити за двете професионални направления в Telerik Academy Alpha - .NЕТ и JavaScript, ще проведем в периода 9-13 октомври.
  • Изпитите тестват познанията ви върху основите на програмирането съответно с езика C# и JavaScript.
  • При желание имате възможност да се явите и на двата изпита, но не можете да участвате едновременно и в двете направления на Telerik Academy Alpha.
  • Учебни материали за подготовка можете да намерите тук: .NET направление | JavaScript направление
  • Не пропускайте да тествате уменията си и с примерните изпити по C# (10 и 30 септ.) и JavaScript (9 септ. и 1 окт.).
  • Информация дали преминавате в следващия етап от кандидатстването ще получите по имейл след 16 октомври.
Датите за изпити се обявяват поетапно на база на броя подадени кандидатури. В момента няма отворени изпитни дати. Моля проверявайте редовно тази страница, за да запазите своето място.

който отговаря на по-голямата част от въпросите ви. Ако греша, моля да ме извините.

Успех. :)


от zaqwsx2 (105 точки)


3

Алфа форматът е с продължителност 6 месеца и изисква присъствие на всички лекции. Другият формат беше 12 месеца и позволяваше подготовка от вкъщи, но до колкото знам, няма да го има в бъдеще.

В ТА Алфа се приемат малко хора и с повече изисквания с идеята мнозинството да завършат успешно, докато в 12-месечния формат започваха над 1000 човека от които близо 100 завършваха.

Въпреки по-високите изисквания, дори за съвсем начинаещи, подготовката за приемния изпит е съвсем възможна с видеата и материалите достъпни в YouTube канала на академията. Ето два списъка за подготовка:

JavaScript

https://in.thecamp.me/collection/JavaScript-Fundamentals/4Z2SvKBE

C#

https://in.thecamp.me/collection/C-23-Fundamentals/4Z2SvK9c


от nhristova (506 точки)


1
А аз искам да попитам дали по време на обучението в ТА Алфа ще има периодични изпити или един финален изпит или оценяването на напредъка на курсистите ще става на база наблюдение и преценка на преподавателите?

от SlaviZekov (60 точки)

0
Малко късен отговор, но почти след всеки трак има изпити , за да се следи нивото на участниците, освен това има доста екипни проекти.