Как да запишем тест или практически изпит?

За всеки курс в системата на Telerik Academy има предварително избран формат на изпитване. Той може да включва тест или практически изпит, както и двете едновременно. Изпитването се провежда присъствено, като право да се явят имат всички студенти, които са записани присъствено за дадения курс и всички, онлайн записани, студенти, които са изпратили всичките си домашни. Ако има специален модел на допускане до изпит, то той ще бъде съобщен в описанието на курса.

 

 1. Записване на тест за даден курс:

  Онлайн системата ви дава възможност да изберете някой от дните и часовете за вашето тестово изпитване като се запишете в някоя от предварително зададените групи за това.

  Ако получавате право да се явите на изпит ще имате препратка(линк) в съобщение на страницата на академията.

  Например

  Help image for Exams

  От този линк отивате на страницата, на която можете да изберете някоя от възможните групи за тест

  Help image for Exams

  След като изберете изпит натиснете бутона "Запиши се за изпит", за да потвърдите желанието си. Системата ще поиска повторно потвърждение за избраната група. След записването, на тази страница ще получите обобщена информация и инструкции за местоположението на залата, в която ще се проведе теста и ако има нужда от някаква материали, от които се нуждаете, за да положите теста. Help image for Exams

  След като приключите изпита можете да проверите своя резултат на страницата, на която сте се записали или в страницата на вашия профил в секцията "Записани Курсове". В таблицата има информация за това кога посещавате даден курс, брой изпратени домашни, резултати от изпити, краен резултат от курса, както и дали е взет, не взет или взет с отличие.

 2. Записване на практически изпит за даден курс:

  Записването за практически изпит става след определени условия специфични за всеки курс. Ако сте допуснати до явяване на практически изпит ще имате ново съобщение на страницата на системата, което ще съдържа препратка към страницата за избор на дата и час за изпита.

  Help image for Exams

  Записването става аналогично на това за тест. Избирате своята група и натискате "Запиши се за изпит". След това ще последва екран с допълнителна информация за изпита и изискванията за допълнителна подготовка.

  Help image for Exams

  След приключване на изпита можете да проверите своя резултат на страницата на профила Ви в секцията "Записани Курсове".

  Help image for Exams

 

Ако откриете проблем или имате предложение за подобрение на студентската ни система, моля изпратете ги чрез нашата форма за обратна връзка.

Успех,

Екипът на Telerik Academy

 

(Последна актуализация - 15.01.2013);